Laddar Evenemang

Gräsklippare, Antenn, Fåglar

Berwaldhallen

Konserten är den del av Svensk Musikvår 2019

Kristin Boussard (f. 1988)

Gräsklippare, Antenn, Fåglar (2006)
för saxofonkvartett 9 min

Andrea Tarrodi (f 1981)
Ekarna (2014) 6′
för kör

Maria Lithell Flyg (f 1965)
”Moral biter sällan på hunden”. (2018-2019) 8′
för saxofonkvartett, konsertant version, uruppförande

Sven-David Sandström (f 1942)
Lobet den Herrn (2003) 8′
för kör

Berwaldhallen torsdagen den 14 mars 21.30
Fri entré men boka biljett

Gustaf Sjökvists kammarkör
GSKK är en fristående kör baserad i Stockholm med ca 35 medlemmar. Vår repertoar har till stor del kommit att bestå av nutida musik, med en rad uruppföranden av verk från kompositörer som Sven-David Sandström, Lars Edlund, Jan Sandström, Carl Unander-Scharin, Georg Riedel och Bo Holten. På repertoaren finns även de stora klassiska verken som Bachs H-mollmässa och Juloratorium, Mozarts Requiem, Brahms Ein deutsches Requiem, Verdis Requiem m fl.

Från och med hösten 2018 inleder Gustaf Sjökvists kammarkör ett långsiktigt samarbete med Florian Benfer som konstnärlig ledare.

Stockholms Saxofonkvartett är en av Europas främsta ensembler för ny musik. Med sitt engagemang och kunnande har kvartettmedlemmarna dessutom en alldeles särskild förmåga att presentera vår tids musik på ett sätt som ökar förståelsen och skapar nyfikenhet kring den nutida musikens mångskiftande estetik. En röd tråd i verksamheten är deras nära samarbeten med svenska och utländska tonsättare, liksom blivande tonsättare. Kvartetten håller seminarier, deltar i konserter och samarbetar även med konstnärer i andra genrer än den egna. Stockholms saxofonkvartett, som även driver Studio 53, är huvudman för Svensk Musikvår.

Stockholms Saxofonkvartett består av Jörgen Pettersson, Mathias Karlsen Björnstad, Linn Persson och Leif Karlborg.

Lär mer på svenskmusikvar.se